donderdag 24 mei 2012

Awesome Melbourne

Bijzondere herinneringen

Sydney has the effluence, but Melbourne has the heart!

Allereerst Australie is het land van de 'no worries' cultuur. Hoe kan het ook anders wanneer je de prachtige blauwe zee kunt benoemen als je achtertuin en je ongeveer alle weersomstandigheden binnen één land kunt vinden. Australie heeft grote steden: Cairns, Brisbane, Sydney, Melbourne, Adelaide, Alice Springs, Darwin en Perth. Sydney en Melbourne worden door de Aussies 'the biggest ones' genoemd. Waar Sydney opvalt door haar kleurrijke uitstraling, valt Melbourne op door haar creativiteit.

Melbourne is multicultireel. Veel bewoners van Melbourne zijn hip gekleed en Europees. Er wonen veel Grieken, Italianen en Engelsen. Veel van deze Grieken en Italianen hebben voor Australie gekozen, omdat de toekomst in Australie beter is dan in de genoemde Europese landen.




Let's strat by the Brunswickstreet...AWESOME!

Creativity, Artists, Handmade products, Funky shops, Vodka Breweries, Coffee shops and eateries, de Brunswickstreet heeft het allemaal!!! De western stijl die deze straat uitstraalt wordt afgemaakt met de prachtige gevels.

Dit moet je bezoeken in de Brunswickstreet:

Voor een heerlijke, zelf gebrouwen wodka en een erg goedkope, smaakvolle, verse pizza:
- Bimbo's: www.bimbodeluxe.com.au

For all things handmade:
- The rose street market: www.rosestmarket.com.au

For fine paper and presentation products:
- Zetta Florence: www.zettaflorence.com.au

De meeste Nederlandse cappucino's kunnen niet tippen aan de romige, met een prachtig figuurtje afgemaakte cappuccino's in Australie. In Australie heeft de cappuccino een roomlaag, waar de cappuccino in Nederland uit een schuimlaag bestaat.

Drink een heerlijke cappuccino in de 'Degraves Street'. De 'Degraves Street' bevindt zich midden in het centrum van Melbourne. De gezellige, ambachtelijke restaurantjes in deze straat laten je voelen alsof je terecht bent gekomen in een filmset van jouw favourite film. Bewoners van Melbourne slenteren door deze straat, terwijl de middagtemperatuur een heerlijke 30 graden heeft behaald. Tijd voor een bakkie of een heerlijke pasta! Owja niet te vergeten, de gitarist maakt de gezelligheid in de straat helemaal compleet.

En dan de 'Queen Victoria Market'. Vers- Verser- Verst! Deze markt is de gehele week geopend met uitzondering van maandag en woensdag. Heel Melbourne haalt hier haar heerlijke, verse producten voor de ovenheerlijke Italiaanse en Griekse maaltijden. Van verse vis tot verse groenten, van kazen tot koffie en van mooie cowboyhoeden tot horloges.

- www.qvm.com.au/qvm/qvm_home.aspx
- Blog: www.marketlife.com.au



Italiaanse en Griekse maaltijden? Ja, Australie heeft weinig typisch Australische gerechten, met uitzondering van de kangaroo op de barbecue. Maar...er is één gerecht dat je absoluut niet mag missen en dat is de PAVLOVA! Een heerlijke taart, vol met vers fruit. En Australie heeft ECHT ECHT ECHT fruit, waarvan je proeft dat het door de zon gerijpt is.

Deze prachtige, zonnige, Europese stad in Australie geeft je letterlijk en figuurlijk een heerlijk gevoel.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten