dinsdag 30 oktober 2012

Dutch Design Week – Graduation Show

Van 20 tot en met 28 oktober (j.l.) vond in Eindhoven de jaarlijkse DDW (Dutch Design Week) plaats. People all over the World komen hier kijken naar het Design dat Nederland te bieden heeft. Ook al is Nederland maar een ontzettend klein landje, we zijn groot in DESIGN.

Eindhoven
Naar mijn idee is er géén betere stad om dit grandioze evenement te organiseren dan in Eindhoven. Dit maal voor de  Onlangs (25 oktober j.l.) heeft Rob van Gijzel, burgemeester van Eindhoven, mede namens de Brabantse partnersteden, Eindhoven officieel kandidaat gesteld voor de titel Culturele Hoofdstad van Europa.



Graduation Show
Terug naar de Dutch Design week en dan met name naar de Graduation Show van de Design Academy. Ongelofelijk wat de studenten van deze Academy aan ideeën presenteren tijdens hun ‘show’. De Graduation Show is hun moment om zichzelf te profileren in de markt. Veel hoge pieten uit de Design wereld komen hier dan ook een kijkje doen om jong talent te scouten. Samen met een vriendin heb we ongeveer 3 uur onze ogen uit gekeken. De ambiance waarin je terecht komt wanneer je de Design cademy/Graduation Show binnenstapt, is euforisch te omschrijven.
Zoveel creativiteit, zoveel enthousiasme en zoveel nieuw talent. De enige vraag die wij ons stelde is hoe velen ideeën/ontwerpen toegang krijgen tot de ‘zeer moeilijk toelaatbare’ markt?

Een kijkje in de ontwerpen


Het mag dan duidelijk zijn dat ik vooral gek ben op stof design en fotografisch design, tijdens de Graduation Show is er voor ieder wat wils. Het interessantste ontwerp voor mij is de foto linksonder in de bovenstaande collage. De gordijnen bestaan uit verschillende foto’s die over elkaar heen zijn geplaatst. De ene keer is het de natuur in combinatie met een stad, de andere keer is het de zee in combinatie met bomen. Voor ieder wat wils. Een gordijn kan op wens gemaakt worden. Dit ontwerp kan zeker een slagingskans hebben omdat het aansluiting heeft tot de markt. De ontwerpster kan stoffen- en interieurzaken, maar ook warenhuizen gaan benaderen om ervoor te zorgen dat dit ontwerp in de handel wordt genomen. Daar zal wel een ondernemingsplannetje aan te pas moeten komen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten