zaterdag 13 oktober 2012

'Do you want to have lunch?' - Eten en drinken in Lissabon


Vakantie voorbij dus hoog tijd voor een nieuwe blog. En waarover? Over de vakantie natuurlijk. En wel over Lissabon. Lissabon was geweldig! Wat een heerlijke stad. Een perfect voorbeeld van ‘daar moet je zijn geweest’. Veel leuke smalle straatjes, gekleurde huisjes, tegeltjes, vriendelijke mensen en heel veel leuke plekjes voor eten en drinken. Ik ben er verliefd op! Ga jij ook naar Lissabon? Check deze blog voor een kleine greep uit de leukste koffie- en eettentjes in de Portugese hoofdstad. 

Food&Flowers 
Onder aan de wijk Bairro Alto vind je aan de grote weg Food & Flowers. Je raadt het al, eten en bloemen. Deze gelegenheid is opgedeeld in twee delen. Aan de ene kant heb je een schattig bloemenwinkeltje met allerlei soorten en kleuren bloemen en aan de andere kant kun je uitrusten van het bloemen shoppen met een lekker drankje en hapje.
Food & Flowers is leuk voor lunch, namiddag borrel en avondeten. Het interieur is creatief en gezellig. Allerlei verschillende tafels en stoelen en ter decoratie geen bloemen (wat op zich verwonderlijk is), maar verschillende soorten groenten. De ene tafel sierde door een mooie witte kool, op een andere tafel lag een bosje radijsjes.


Food en Flowers
Calcade do combro 2
2711-315 Lissabon


Bar 52
Een laagdrempelig, gezellig en knus tapasrestaurant. Perfect voor de liefhebbers van knoflook en film. Huh? Ja knoflook en film. Waarom knoflook kun je zelf wel verzinnen, maar de film zal ik even nader toelichten. Verspreid over een lange wand in het restaurant hangen allerlei foto’s van bekende acteurs van vroeger en nu. Het geeft een leuke sfeer aan het restaurant. Het personeel heeft verstand van de kaart en kan je de lekkerste combinaties van tapasgerechten (en de keuze is reuze!) aanraden.


Tapas bar 52 
Rua Don Pedro V 52 
1200 Lisboa 


La boulangerie by stef
Voordat je naar Lissabon gaat is het handig om te weten dat het eetpatroon van Portugezen een aantal uurtjes later ligt dan in Nederland. Wij kwamen om 17.00 uur binnen bij La boulangerie by Stef waar de ober ons vervolgens – in perfect Engels – vroeg: “Do you want lunch?”. Om 17.00 uur hebben wij daar een heel lekkere lunch gegeten. Een keuze uit taartjes, broodjes, burgers, salades en hartige taarten, allemaal huisgemaakt. Iedere maand hebben ze een nieuw ingrediĆ«nt die ze toevoegen aan de gerechten. Ook voor alleen een kopje koffie een aanrader, want in een interieur van oude schoolbanken en theaterstoelen is het altijd gezellig.

La Boulangerie by stef
Rua Da Madalena 57
2715-311 Lissabon

Petiscaria Ideal
Typische leuke Portugese restaurantjes lijken soms lastig te vinden. Wij dachten dat er bij ons in de buurt niets zat. Tripadvisor liet ons dat idee direct vergeten. Soms moet je gewoon even naar binnen kijken om te zien of het leuk oogt. Dat was bij dit restaurant zeker het geval. Je zit met zijn allen aan lange tafels, wat een typische Portugese traditie is. Ook hier word je super vriendelijk ontvangen. De kaart is hier vanzelfsprekend Portugees, maar gelukkig legt de huisvrouw je alles wederom in perfect Engels met liefde uit. Het is een soort tapasrestaurant, maar met iets grotere gerechten. Het idee is wel dat je alles met elkaar deelt. Een van de lekkerste restaurantjes waar we gegeten hebben in Lissabon.

Petiscaria Ideal
Rua da Esperanca 100/102
1200-685 Lissabon 

Dit is nog maar een klein deel van de vele eet- en drinkgelegenheden in Lissabon. Liefde gaat niet door de maag zeggen ze, nou in Lissabon wel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten