vrijdag 10 augustus 2012

Mon amies, le soleil, le baquette et le vin @ Paris

Bijzondere herinneringen

Lieve ANWB routeplanner, wat houden we van jou!

Afgelopen weekend ging ik heerlijk een weekendje naar Parijs met mijn vriendinnen. Weliswaar was onze ‘big car’ vanaf het begin het hoogtepunt: La fiat 500! 4 meiden, 4 koffertjes (de grootte was van te voren afgesproken), zelfgesmeerde broodjes en heerlijke koffie (zoals alleen di mama die om 5 uur ’s ochtends kan maken).
Na één uur hield onze beste vriend, de navigatie ermee op! Beter gezegd, de navigatie heeft het een uur volgehouden en daarna kwamen we erachter dat de sigaretten oplader in de auto het niet deed! La fiat 500 was vrijdag voor vertrek nog wel naar de garage geweest, maar dit kleine (héél belangrijke) onderdeeltje waren we vergeten. Maar…niet getreurd, de PAPIEREN ANWB routeplanner was present en bracht ons keurig netjes naar Parijs. Exact gezegd: NAAR PARIJS! Daar stonden we dan IN Parijs, op zoek naar ons hotelletje in Malakoff (€ 45,- per persoon voor twee nachten via www.vakantieveiligen.nl).
La fiat 500

Aangezien we waarschijnlijk een afslag hadden gemist, wisten we totaal niet meer waar we waren. En overnachten in onze big car was ook niet bepaald een optie. Tja…dan toch maar de hulpeloze schattige meisjes gaan uithangen? Nadat 5 auto’s en 3 busjes ons voorbij waren gereden, kwam onze rots in de branding tevoorschijn. Een soort van verroeste, 100 jaar oude, koekblikbus stopte bij onze spiksplinternieuwe, andrélon glanzende, kleine zwarte beauty! Let’s start: Sir, we are looking for hotel Sejours & Affaires in Malakoff, do you know it? Could you explain us the way to this hotel? Tjah...toen kwamen ook wij erachter dat Fransen niet bepaald Engels spreken. Dus daar kwam de routebeschrijving in het Frans. 4 niet begrijpende gezichten, een uitleg in het Nederlands van mijn lieftallige Polly (Paulien) die dacht misschien kunnen deze leuke Fransen wel Nederlands, wanneer ze géén Engels spreken verder, zorgde ervoor dat meneer de Fransman ons persoonlijk naar het hotel bracht. Daar gingen we dan op hoop van zegen, achter meneer de Fransman in zijn verroeste koekblikbus aan. En ja, we werden gewoon netjes bij ons hotel afgezet door deze lieve Fransman. Alle verhalen die we van te voren gehoord hadden over ‘onaardige Fransmannen’, werden bij ons meteen gewist.

Ons eerste bezoek werd gebracht aan de Arc de Triompf. Wat een ontzettend gave overwinningsboog. De vraag was alléén: Hoe komen we de grote, drukke rotonde over die om de overwinningsboog heen ligt? Uhm…niet! Je moet namelijk via een tunnel met de ingang liggend aan de Champs Élysées, naar de Arc de Triompf! Of course, dat deden we!

Arc de Triompf

Terug over de Champs Élysées, richting de Eiffeltoren! Een heel leuk weetje van dit awesome weekend is dat wij in Parijs waren op het moment dat de Tour de France in Parijs binnenkwam (22-07-2012). Heel veel jaloerse vrienden en vaders hebben wij gecreëerd, terwijl wij dit helemaal niet wisten toen we ons hotel boekten. Maar fijn, de huldiging hebben wij in onze pocket!

Aangekomen bij de Eiffeltoren hebben we deze natuurlijk beklommen! Met een heerlijke cappuccino in onze hand hebben wij genoten van het mooie uitzicht, terwijl het zonnetje lekker op onze snoeten scheen!  

Eiffeltoren

’S avonds heerlijk wezen uit eten. Gamba’s met tagliatelle  en allemaal verse groente. De ontleding van deze (zeer aantrekkelijke) visjes zorgde bij een aantal van ons voor minder eetlust, maar ach…we waren uit eten in Parijs. We hadden liever gehad dat de ober naar iedere ontleding van een gamba, het hoofdje en de staart op kwam halen. Al die hoofdjes en staartjes op een bord in het midden van de tafel, keken ons zo aan.

Zondag was het Musée du Louvre aan de beurt, wat een pracht museum. Een leuk weetje over het Musée du Louvre is dat je de wachtrij over kunt slaan. Je kunt namelijk via Carrousel du Louvre naar binnen. Dit is de trap naar beneden, ongeveer 200 meter voor de glazen piramide bij het Louvre, in het park. Via dit winkelcentrum kom je dan ook bij de prachtige kunst van het Musée du Louvre terecht.

Psyche and Cupid, A. Canova

                                                                             Louvre

Daarna was het prachtige, kunstzinnige Montmartre aan de beurt. Een prachtige wandeling, beginnend bij de Moulin Rouge, bracht ons langs alle mooie plekjes die deze kunstenaarsbuurt te bieden heeft. Eindigend bij de prachtige kathedraal de Sacré-Coeur, was dit voor ons zeker het mooiste, idyllische hoekje van Parijs. We konden wel stellen dat deze heuvel een dorpje op zich in Parijs vormt.

Natuurlijk kon een heerlijke picknick in het park bij deEiffeltoren, niet ontbreken. Onze dag sloten we af met heerlijk stokbrood, brie, paturain en natuurlijk heerlijke wijntjes.

Moulin Rouge

Montmartre

Sacré-Coeur

Geniet van iedere minuut in Parijs, want voordat je het weet is het alweer voorbij. Op onze laatste dag was de Notre Dame aan de beurt. Heerlijk op het plein van de Notre Dame ontbeten en de kerk bekeken.

Daarna was het tijd voor het vrouwenmomentje: shoppen in Parijs, de modestad. Oké, laat ik meteen vertellen dat ik helemaal gek ben van schoenen. Laten er in Parijs nou ontzettend veel, te gave, schoenenzaken zitten. Ik noem er een paar: AIDO en Minelli! Echt waar, ga naar binnen wanneer je geld hebt, maar ga niet naar binnen wanneer je geen geld hebt, want gegarandeerd kom je dan nog verder in de min te staan… Leuke winkels vind je overigens in Quartier Latin (studentenwijk) en alle grote winkels vind je in Rue de Rivoli.

                                                                       Notre Dame

Helaas komt er ook weer een moment van vertrekken. Rond 18.00 uur zijn we weer in onze beauty gestapt en richting Nederland vertrokken. Tip: ga nooit rond 18.00 uur midden door Parijs heen met je auto, want dan kun je het gevoel krijgen of daar alle stoplichten tegelijk op groen springen, waardoor er een soort (on)gezellig theekransje midden op het verkeersplein ontstaat. Tip 2: ga nooit horizontaal door België heen, maar verticaal, dat scheelt je een uurtje of 2 reistijd. En tip 3: rijdt nooit achter een (Nederlandse) Volvo aan, als je zelf in het bezit bent van een fiat 500. Ten eerste wil het helemaal niet zeggen dat deze Volvo met een Nederlands kenteken, daadwerkelijk naar Nederland rijdt en ten tweede een fiat 500, met 4 meiden, 4 tassen en 4 extra shoptassen, houdt deze zeer snelle Volvo niet bij. Nee, het is ons niet gelukt om in 5 uurtjes naar Parijs te rijden. De heenweg niet, maar ook de terugweg niet. Maak er maar gerust het dubbele van…

                                                                    Paris - Seine 2012






















Geen opmerkingen:

Een reactie posten